Ontwikkeling

Bescherrmbeugels+flightcases_2014-11-12 om 22.29.32

Behoefte en toepassing
Het grote voordeel van de MODULAD ballettoren is dat het basisframe naar eigen inzicht op te bouwen is. Dit geeft de gebruiker bijzonder veel vrijheid en mogelijkheden om de toren precies op die manier te gebruiken waar behoefte aan is.

Op dit moment werken we aan diverse uitbreidingen van MODULAD’s modulaire systeem.

Ballettorens koppelen
Het kan in een bepaalde situatie wenselijk zijn om ballettorens aan elkaar te koppelen. Met de MODULAD ballettoren worden muur of klimrek constructies mogelijk. Diverse koppelbuizen zijn hiervoor in ontwikkeling.

Ballettoren in ‘box’ vorm
Met enkele adapter onderdelen kan een frame worden gemaakt die aan de basisconstructie van de MODULAD ballettoren kan worden bevestigd. Hierdoor wordt het mogelijk de ballettoren in de klassieke ‘box’ vorm op te bouwen zoals wij deze kennen van standaard ballettorens. Uw armaturen worden hiermee afgeschermd van rondlopend publiek en beschermd tijdens transport.

Wielen
Vanwege de modulaire opbouw is verplaatsing over bijvoorbeeld een trap geen uitdaging meer voor de MODULAD ballettoren. Daarnaast is het belangrijk dat een ballettoren op de locatie zelf snel en efficiënt kan worden verplaats, mocht dit nodig zijn. Een wielsysteem is dan ook handig zijn. De mogelijkheid wordt onderzocht om de torens te voorzien van wielen met een 4 of 8 ‘directional lock’ met rem waardoor de wielen zowel in bokwiel als zwenkwiel positie kunnen worden gebruikt.

Hangen
Een koppelstuk met een G-haak. Dit maakt het mogelijk uw hele constructie te kunnen ophijsen. De MODULAD ballettoren kan hierdoor onzichtbaar in het decor opgaan.

Extra Large Frames
Een frame dat 1,5 keer de afmeting heeft van een standaardframe. Hierdoor wordt het mogelijk grotere armaturen te dragen.

Andere uitbreidingen die momenteel in overweging zijn:

  • Opbergframe
  • Aansluiting op 3-hoeks Truss
  • Koppelbuizen variërend van 30/45 graden
  • Uitbreiding tot gebruik als dubbele ballettoren
  • Uitbreiding tot gebruik als kabelkar
  • En meer…

IMG_1711